Sådan går du fra fastansat til freelance

Er du fastansat med mere end fem års IT-erhvervserfaring, og ønsker du at gå freelance, hjælper vi dig gerne med din første freelancekontrakt.

Du skal dog være opmærksom på, at vi af loyalitetsgrunde ikke hjælper dig, hvis du er ansat hos en af vores kunder.

Der er grundlæggende to tilgange, når du skal håndtere overgangen fra fastansat til freelance:

  1. Den sikreste måde
    Du færdiggør dit ProData-CV, men venter med at sige op fra dit nuværende arbejde, til du har fået din første freelancekontrakt. Det betyder, at kunden skal være indstillet på at vente, til din opsigelsesperiode er afsluttet. Med denne tilgang kan det tage tid at finde din første freelanceopgave, da kunderne på langt de fleste projekter kræver, at konsulenten hurtigt kan træde til.
  2. Den hurtigste måde
    Du færdiggør dit Prodata-CV, siger op på din nuværende arbejdsplads og lader ProData Consult vide, hvornår du er til rådighed. Denne tilgang gør det lettere for os at sælge dig, og dermed kan du hurtigere komme ud på din første freelanceopgave, men samtidig indebærer den også en større økonomisk risiko for dig.

Din nuværende arbejdsgiver

Det er vigtigt, at du behandler den virksomhed, du forlader, ordentligt og fair. Der er ikke noget galt i at søge nye udfordringer, men lad aldrig en virksomhed sidde tilbage med store, uløste problemer.

Afslut dine igangværende projekter og stil dig til rådighed i forbindelse med overlevering af knowhow og produkter. Husk, at du som freelance IT-konsulent lever af dit netværk, og at din nuværende arbejdsgiver meget vel kan blive din fremtidige kunde.

INtf?